logo
zonnepanelen installateur achtergrond
 Zoek zonnepanelen installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Noord-Holland > Amsterdam


Zonnepanelen installateurs in Amsterdam

Ben je van plan om zonnepanelen op je dak in Amsterdam te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen en welke het beste bij jouw situatie passen?
Dan ben je hier op de goede plek. Op onze website vind je niet alleen informatie over zonnepanelen en de installatie ervan, maar kunnen we je ook in contact brengen met de beste installateurs in Amsterdam.
 • Steeds meer consumenten in Amsterdam kiezen voor zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd). Met zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken. Je hoeft geen elektriciteit van het net te halen. Zo bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
 • Welke zonnepanelen de beste keuze voor jouw woning zijn hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. De installateur kan je hierin adviseren. Maar hoe vind je de beste installateur? Wij helpen je door prijsopgaves op te vragen bij verschillende zonnepanelen installateurs in Amsterdam en omgeving.
 • We maken het aanvragen van de prijsopgaves zo makkelijk mogelijk. Je hoeft slechts eenmalig het formulier op onze website in te vullen en je gegevens achter te laten. Vul in dat je in Amsterdam woont, zodat we je aan de beste installateurs in de regio kunnen koppelen. Wij vragen gratis en vrijblijvende prijsopgaves op bij een aantal zonnepanelen bedrijven. Zij zullen de offertes direct naar jouw inbox sturen. Je kunt de prijsopgaves naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welk zonnepanelenbedrijf in Amsterdam de beste dienst en prijs biedt.
Lees meer
 
 
Zonnepanelen installateur
Plaats
01

WMR Loodgieters BV
Kometensingel 188, Amsterdam
Tel: 020-6901075
Jaren werkzaam: 14 jaar
5
werknemers

 Amsterdam
(+6km)

01

Extra informatie:
Duurzaamheid Techniek voor onze toekomst De toenemende energieprijzen en de onzekerheid over de aanwending van de traditionele energiebronnen laten ons inzien dat wij met zijn allen stil moeten staan bij het opwekken van deze energie. Dit alles om te kunnen blijven genieten van warmte en comfort in uw woning of bedrijfspand.

02

Schilt Electro BV
Pleimuiden 14/B, Amsterdam
Tel: 020-6937569
Jaren werkzaam: 31 jaar
3
werknemers

 Amsterdam
(+8km)

02

Extra informatie:
Het voeren van een electrotechnisch installatiebedrijf

03

Loodgieters- en installatiebedrijf L. Root B.V.
Portsmuiden 92, Amsterdam
Tel: 020-6134652
Jaren werkzaam: 44 jaar
23
werknemers

 Amsterdam
(+8km)

03

Reparatie

Certificering / branche organisatie:
VNI-UNETO BRL-KOMO

Extra informatie:
Groene energie Zonne-energie en oplossingen op maat Waarom wachten met de aanschaf van zonnepanelen, terwijl het nu al aantrekkelijk is om te investeren? Niet alleen voor woningen maar ook voor verenigingen van eigenaren en woningbouwverenigingen hebben wij oplossingen op maat. Ook het aanbrengen van een effectieve zonne-energie installatie verzorgen we graag. Samen met onze partner in deze, GreenEnergy, zijn wij in staat om uw gehele dak te renoveren en te verduurzamen.

04

Sungevity Nederland
Gedempt Hamerkanaal 189, Amsterdam
Tel: 020 – 309 09 29

 Amsterdam
(+4km)

04

Extra informatie:
Zonnepanelen Met zonnepanelen bespaar je een hoop geld én CO2. Wil jij ook minder betalen voor energie en tegelijkertijd jouw steentje bijdragen aan het milieu? Doorloop onze dakscan om te weten wat jouw dak waard is, en vraag meteen een gratis offerte voor zonnepanelen aan.

05

GreenFocus
Dukdalfweg 12, Amsterdam
Tel: 0204481400
Jaren werkzaam: 15 jaar
3
werknemers

 Amsterdam
(+7km)

05

Extra informatie:
Begin met zonnepanelen van Greenfocus Greenfocus helpt u met het maken van de juiste keuze! Al meer dan 10 jaar zetten wij ons in voor een groener Nederland. Heeft u duurzaamheidsambities? Wij helpen u hier graag bij. Met een op maat gemaakte offerte begeleiden wij u door het gehele proces. Eerlijkheid staat bij ons voorop. Het team van Greenfocus met enthousiaste medewerkers houdt zich dagelijks bezig met het verduurzamen en energiezuiniger maken van gebouwen en organisaties in Nederland.

06

Zonnefabriek Amsterdam
Daniel Goedkoopstraat 23A, Amsterdam
Tel: 0206766614
Jaren werkzaam: 15 jaar

 Amsterdam
(+5km)

06

Extra informatie:
Onze zonnepanelen Focus op kwaliteit Zonnefabriek heeft lange ervaring in de zonne-energie branch. Daardoor hebben we te maken gehad met veel verschillende merken, producten en materialen. In ons aanbod vindt u een selectie van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen.

07

Allicht Electrotechniek
Westhavenweg 58F, Amsterdam
Tel: 0206653291
Jaren werkzaam: 7 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+7km)

07

Extra informatie:
Zonnepanelen voor uw huis Wij hebben ons gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen op platte daken. Onze bouwkundige kennis is volledig gericht op platte daken. Als wij van Allicht een installatie monteren dan doen wij dat vakkundig maar vooral veilig op uw huis. De benodigde bekabeling wordt altijd netjes gemonteerd en indien mogelijk uit het zicht aangelegd in bestaande leidingkokers o.

08

Herm Jansen Installatietechniek
Portsmuiden 108E, Amsterdam
Tel: 0206175225
Jaren werkzaam: 59 jaar
8
werknemers

 Amsterdam
(+8km)

08

Extra informatie:
De voordelen van zonnepanelen van Herm. Jansen Elektro-Techniek B.V. Niet meer afhankelijk zijn van grote energieleveranciers en de olieprijs wordt steeds belangrijker. Door te kiezen voor zonnepanelen wordt u onafhankelijker van de stroomvoorziening. Wij werken hoofdzakelijk voor aannemers in woningbouw en plaatsen zonnepanelen in nieuwbouw en renovatieprojecten. Wilt u ook zonnepanelen op uw kantoor in nieuwbouw of in renovatie? Neem dan contact op met Herm.

09

Klomp Energie
Digitaalstraat 5, Amsterdam
Tel: 0206304585

 Amsterdam
(+6km)

09

Extra informatie:
Gepersonaliseerd totaalpakket Naast het ontwerpen en realiseren van uw zakelijke zonnestroom-installatie, nemen wij alle bijkomende zaken uit handen; van het haalbaarheidsonderzoek tot het aanvragen van vergunningen, subsidies en de financiering. We bieden u hiermee een gepersonaliseerd totaalpakket, zodat u zorgeloos van de zakelijke zonnepanelen kunt genieten.

10

Green4energy
Digitaalstraat 5, Amsterdam
Tel: 0206304597
Jaren werkzaam: 14 jaar
3
werknemers

 Amsterdam
(+6km)

10

Extra informatie:
Ervaring en certificering verenigd bij Green4energy: Uw betrouwbare PV-inspectiepartner -Jarenlange kennis, kunde en ervaring -SCIOS Scope 12 opleverinspecties -Onafhankelijke kwaliteitscontroles -Onderdeel van de Klomp Groep

11

Solar Sedum
H.J.E. Wenckebachweg 47D-4, Amsterdam
Tel: 0203080622

 Amsterdam
(+4km)

11

Extra informatie:
Alleen zonnepanelen Overweegt u om duurzame energie op te wekken met zonnepanelen? Zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd op zowel een plat als een schuin dak. Solar Sedum kiest als bedrijf voor verantwoord geproduceerde zonnepanelen. Wij bieden Meyer Burger panelen en Denim panelen aan. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Spreek met een van onze adviseurs.

12

Boon Solar Energy
Nieuwezijds Voorburgwal 66, Amsterdam
Tel: (0)206386170

 Amsterdam
(+2km)

12

Extra informatie:
Zonnepanelen Zonnepanelen werken met photo voltaïsche cellen die zon omzetten in energie. Met zonnepanelen kunt u in een groot gedeelte van uw energiebehoefte voorzien waardoor u minder afhankelijk wordt van stroomleveranciers. Een ander belangrijk voordeel is dat de techniek klein- en grootschalig valt toe te passen, zowel in dichtbevolkte als in afgelegen gebieden.

13

JansZon
Zeeburgerdijk 490, Amsterdam
Tel: 0202620009

 Amsterdam
(+5km)

13

14

ZonneStroom
Hof van Versailles 30, Amsterdam
Tel: 0207165847
Jaren werkzaam: 30 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

14

Extra informatie:
Panelen Daar waar het allemaal om draait bij de opwekking van zonnestroom. Dat vernuftige stukje techniek wat energie uit zonnestralen omzet in elektriciteit. Panelen zijn samengesteld uit zonnecellen. De zonnecellen zijn middels geleidend materiaal aan elkaar verbonden. Zonnecellen kunnen bestaan uit mono- of poly-kristallijn silicium. Mono- of poly-kristallijn silicium wordt gebruikt in de “traditionele” zonnecellen.

15

Solartechno Europe
Hestiastraat 75 III, Amsterdam
Tel: 0203340120
Jaren werkzaam: 14 jaar
3
werknemers

 Amsterdam
(+3km)

15

Extra informatie:
Engineering, inkoop, bouw, exploitatie en onderhoud van energie-installaties, elektrische generatoren en opwekkingsystemen voor duurzame energie, alsmede de verkoop via webshop van zonnepanelen, inverters en draagconstructies en andere elektrische en elektronische componenten en apparatuur.

16

Novawatt BV
Kingsfordweg 151, Amsterdam
Tel: 085 0433024

 Amsterdam
(+4km)

16

17

SoSimple Solar BV
Vijzelstraat 68, Amsterdam
Tel: 0612124417
Jaren werkzaam: 5 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+1km)

17

Extra informatie:
Het verrichten van werkzaamheden op het gebied van het aanbieden van goedkope duurzame energie. Verkoop, marketing, import, onderhoud en financiering van zonne-energie projecten in binnen- en buitenland.

18

A&S Elektrotechniek
Tugelaweg 29a, Amsterdam
Tel: (0) 637 154 368
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+3km)

18

Extra informatie:
Zonnepanelen plaatsen Amsterdam e.o. Zonnepalen laten plaatsen? A&S Elektrotechniek is een specialist als het gaat om zonnepaneel installatie en verduurzaming. Het installeren van zonnepanelen is één van onze dagelijkse werkzaamheden. Naast het plaatsen van zonnepanelen zijn we u ook graag van dienst met alles wat komt kijken bij de installatie van deze zonne-energie opwekkers.

19

GLP NL Solar B.V.
Strawinskylaan 1809, Amsterdam
Jaren werkzaam: 3 jaar

 Amsterdam
(+3km)

19

Extra informatie:
Installatie van zonnepanelen en aanverwante zaken en holdings- en financieringsactiviteiten. Beheer van onroerend goed.

20

J.R. DE WAARD
Sumatrastraat 43, Amsterdam
Jaren werkzaam: 2 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

20

21

Starry sol
Wiltzanghlaan 60, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

21

22

Lichtstroom B.V.
Lumièrestraat 103, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+9km)

22

Extra informatie:
Het inkopen en verkopen van, het distribueren en handelen in, de marketing van en de advisering met betrekking tot zonnepanelen en daaraan verwante producten, alsmede het installeren, onderhouden, repareren en overige dienstverlening met betrekking tot zonnepanelen en daaraan verwante producten;

23

Neder Eco Groen
Keizersgracht 520, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+1km)

23

Extra informatie:
Installeren van zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen.

24

Edoardo Installation
Eastonstraat 64, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+5km)

24

25

R.S. Solar Energy Systems
Voorburgstraat 303, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

25

26

B Eagles Services
Piet Ikelaarpad 9, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+5km)

26

Extra informatie:
Sportinstructeur en personal trainer. Webshop voor vechtsport gerelateerde producten. Installatie van zonnepanelen. Projectmanagement.

27

Green Deal Energy B.V.
Banne Buikslootlaan 58, Amsterdam
Jaren werkzaam: 2 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+5km)

27

Extra informatie:
Het kopen en verkopen van zonnepanelen en alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Huren en verhuren van personeel. Het installeren en demonteren van duurzame spullen zoals zonnepanelen en boilers.

28

Factor 50 B.V.
Spadinalaan 94, Amsterdam
Jaren werkzaam: 3 jaar
3
werknemers

 Amsterdam
(+3km)

28

Extra informatie:
Het installeren van zonnepanelen en alle bijbehorende werkzaamheden; het opleiden van technisch personeel voor de duurzame installatie sector, dan wel het detacheren van technisch personeel binnen de duurzame installatie sector.

29

Thode-Techniek B.V.
Keizersgracht 520, Amsterdam
Jaren werkzaam: 7 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+1km)

29

Extra informatie:
Het verrichten van werkzaamheden op het gebied van de elektrotechniek, voornamelijk op het gebied van hoogspanning, laagspanning, utiliteit, paneelbouw en datanetwerken, alsmede het uit- en inlenen van specialisten. Het installeren van zonnepanelen.

30

SolarZonnetechniek
M.C. Addicksstraat 43, Amsterdam
Jaren werkzaam: 1 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+4km)

30

Veelgestelde vragen

Waarom zonnepanelen?


Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een goede investering om de volgende redenen:
 • Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken en ben je grotendeels zelfvoorzienend
 • Je bespaart veel geld op energiekosten en verdient hierdoor de investering terug
 • De waarde van je woning wordt verhoogt door een gunstiger energielabel
 • Door de vermindering van CO2-uitstoot werk je mee aan een duurzamere toekomst

Daarbij kun je vaak veel geld besparen met subsidies. Er zijn verschillende landelijke en regionale regelingen die het nog aantrekkelijker maken om voor zonnepanelen op je dak te kiezen.

Lees meer 

Hoe werken zonnepanelen?


In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt.
Op het moment dat er zon op de panelen schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit is gelijkstroom.

Gelijkstroom kan echter niet gebruikt worden door je apparaten. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom omzet. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom klaar is om gebruikt te worden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan nodig is kun je deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid wordt jaarlijks verrekend. Dit heet salderen. Je kunt hierdoor geld terugontvangen op je energierekening.

Lees meer 


Welke zonnepanelen zijn er?


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Je hebt in Nederland een keuze uit de volgende soorten zonnepanelen:
Monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf silicium zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
 • Monokristallijn zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn relatief klein, waardoor ze met name ideaal zijn voor huiseigenaren met een klein dak. Het monokristallijn zonnepaneel heeft het hoogste rendement van alle type zonnepanelen en wordt daardoor veel gekozen
 • Polykristallijn zonnepanelen: Dit is een groter zonnepaneel en hierdoor geschikt als je meer ruimte op je dak hebt. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen is iets lager dan het redendement van de monokristallijn zonnepanelen, maar de aanschafkosten liggen ook lager.
 • Amorf silicium zonnepanelen: Dit type zonnepaneel kan worden gebogen en is daardoor vooral geschikt voor voertuigen en vaartuigen. De opbrengst van dit type zonnepaneel is laag, net als de prijs.
 • Glas-glas zonnepanelen: De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Hierdoor heb je een langere periode waarin de investering terug is verdiend en waarin je profiteert van hoge opbrengsten. De glas-glas zonnepanelen hebben na de monokristallijn panelen het hoogste rendement.
Lees meer 

Wat kosten zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden door de jaren heen. De totale kosten van zonnepanelen zijn met maar liefst 60% afgenomen sinds 12 jaar geleden.
Momenteel kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 325 – 345 Wattpiek gemiddeld 230 euro (excl. BTW). Bij deze prijs is de installatie in Amsterdam echter nog niet inbegrepen. Wanneer je de omvormer en installatie meerekent kun je uitgaan van gemiddelde kosten van € 1,47 uit per Wattpiek.

We geven je een concreter voorbeeld. Als je tien zonnepanelen koopt kost dit je ongeveer 6655 euro inclusief btw. Je kunt de 21% btw die je hebt betaald terugvragen bij de belastingdienst, waardoor de totaalprijs op 5500 euro uitkomt. Als je nu pv panelen koopt heb je deze binnen 7 of 8 jaar gemiddeld terugverdiend. De panelen gaan echter wel 25 tot 30 jaar mee, waardoor je op de lange termijn winst op je investering maakt en op de kosten van elektriciteit bespaart.

Lees meer 

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Amsterdam?


De investering in zonnepanelen in Amsterdam verdient zichzelf op de lange termijn terug. Maar hoe hoog is de opbrengst van de zonnepanelen in Amsterdam?
Een ideaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur per 100 wattpiek per jaar op. In dit geval is het zonnepaneel gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. Er valt geen schaduw op het paneel. Daarbij is het paneel aangesloten op een goede omvormer.

Het rendement van de zonnepanelen in Amsterdam kan echter variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het vermogen
 • De oriëntatie
 • De hellingshoek
 • Eventuele schaduw
 • De kwaliteit
Ook ben je altijd afhankelijk van hoeveel zonlicht er in jouw regio is.

Lees meer 

Aandachtspunten zonnepanelen


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen in Amsterdam? Houd rekening met de volgende aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken:
 • Staar je niet blind op de prijs van zonnepanelen. Een paneel kan goedkoop lijken, maar wanneer deze niet veel vermogen heeft levert het minder op. Kijk daarom altijd naar het aantal wattpiek dat een zonnepaneel heeft. Een gemiddeld zonnepaneel heeft 355 wattpiek.
 • Controleer of de zonnepanelen die je wilt kopen een CE-keurmerk hebben. Dit is namelijk verplicht in Nederland.
 • Controleer altijd of er garantie zit op de zonnepanelen en op de installatie hiervan. Check ook om wat voor soort garantie het gaat. Gaat het om productgarantie of installatiegarantie?
 • Heb je een vergunning nodig om de zonnepanelen in Amsterdam te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar het is verstandig om dit altijd van te voren te checken bij je gemeente in Amsterdam.
 • Omvormers moeten gecertificeerd zijn om stroom te mogen leveren aan het elektriciteitsnet. Zorg dus dat je op tijd je zonnepanelen en omvormer aanmeldt via energieleveren.nl. Zo weet je zeker dat jouw omvormer voldoet aan de vereisten.
Lees meer Zonnepanelen Amsterdam

Zonnepanelen in Amsterdam zijn ook erg populair en steeds meer mensen kiezen ervoor om zonne-energie te benutten in deze stad. Amsterdam is sterk gericht op duurzaamheid en heeft een ambitieus doel om in de toekomst volledig klimaatneutraal te worden.

Net als in Rotterdam bieden zonnepanelen in Amsterdam verschillende voordelen. Allereerst kunnen zonnepanelen je energierekening verlagen door je eigen elektriciteit op te wekken. Dit kan vooral gunstig zijn gezien de stijgende energieprijzen. Daarnaast draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame energiebronnen.

Als je overweegt om zonnepanelen in Amsterdam te installeren, zijn er verschillende gespecialiseerde bedrijven en installateurs beschikbaar. Je kunt contact opnemen met lokale leveranciers en installateurs van zonnepanelen om offertes te ontvangen en meer informatie te krijgen over het installatieproces, de kosten en de verwachte energieopbrengst.

Bij het installeren van zonnepanelen in Amsterdam is het belangrijk om rekening te houden met de locatie en oriëntatie van je dak. Een dak op het zuiden gericht is over het algemeen het meest ideaal, maar ook daken op het oosten of westen kunnen nog steeds goede resultaten opleveren. Een professionele installateur kan je helpen bij het beoordelen van de beste opstelling voor jouw specifieke situatie.

Daarnaast is het raadzaam om te onderzoeken of er subsidies, regelingen of andere financiële voordelen beschikbaar zijn voor het installeren van zonnepanelen in Amsterdam. Nederland heeft verschillende stimuleringsmaatregelen en subsidieprogramma's om duurzame energieprojecten te ondersteunen, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en de Salderingsregeling.

Kortom, zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering in Amsterdam, zowel vanuit financieel oogpunt als voor het bevorderen van duurzaamheid. Het is verstandig om professionele installateurs te raadplegen, offertes te vergelijken en goed geïnformeerd te worden voordat je een beslissing neemt over het installeren van zonnepanelen op jouw woning of gebouw.

Plaatsen in de buurt

×