logo
zonnepanelen installateur achtergrond
 Zoek zonnepanelen installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Noord-Holland > Amstelveen


Zonnepanelen installateurs in Amstelveen

Ben je van plan om zonnepanelen op je dak in Amstelveen te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen en welke het beste bij jouw situatie passen?
Dan ben je hier op de goede plek. Op onze website vind je niet alleen informatie over zonnepanelen en de installatie ervan, maar kunnen we je ook in contact brengen met de beste installateurs in Amstelveen.
 • Steeds meer consumenten in Amstelveen kiezen voor zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd). Met zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken. Je hoeft geen elektriciteit van het net te halen. Zo bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
 • Welke zonnepanelen de beste keuze voor jouw woning zijn hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. De installateur kan je hierin adviseren. Maar hoe vind je de beste installateur? Wij helpen je door prijsopgaves op te vragen bij verschillende zonnepanelen installateurs in Amstelveen en omgeving.
 • We maken het aanvragen van de prijsopgaves zo makkelijk mogelijk. Je hoeft slechts eenmalig het formulier op onze website in te vullen en je gegevens achter te laten. Vul in dat je in Amstelveen woont, zodat we je aan de beste installateurs in de regio kunnen koppelen. Wij vragen gratis en vrijblijvende prijsopgaves op bij een aantal zonnepanelen bedrijven. Zij zullen de offertes direct naar jouw inbox sturen. Je kunt de prijsopgaves naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welk zonnepanelenbedrijf in Amstelveen de beste dienst en prijs biedt.
Lees meer
 
 
Zonnepanelen installateur
Plaats
01

H C L Brouwer Electrotechnisch Installatiebedrijf
Zijdelweg 19/B, Amstelveen
Tel: 06 53272747

 Amstelveen
(+5km)

Legmeerpolder

01

Extra informatie:
H. Brouwer & Zn Green Energie – De Kwakel Welkom bij H. Brouwer & Zn Green Energie – De Kwakel en omstreken – Uw duurzame installateur, onderdeel van ‘De Brouwer Groep’.

02

Brommer BV
Smederij 12-14, Amstelveen
Tel: 0205035030
Jaren werkzaam: 58 jaar
40
werknemers

 Amstelveen
(+2km)

Legmeer

02

Extra informatie:
Zonnepanelen Zonnepanelen plaatsen op uw dak? Dan moet u bij Brommer zijn. Wij leveren en plaatsen complete zonnestroominstallaties.

03

Sun Projects BV
Uilenstede 475 (2e verdieping), Amstelveen
Tel: 0882033400
Jaren werkzaam: 14 jaar
39
werknemers

 Amstelveen
(+3km)

03

Extra informatie:
Sunprojects realiseert uw PV-project, van begin tot eind. We leveren snel, professioneel én pragmatisch een totaaloplossing, ook voor complexe projecten. Van subsidieaanvraag, (deel)financiering tot installatie, exploitatie en onderhoud.

04

Zuidzon B.V.
Keurmeesterstraat 41, Amstelveen
Tel: 020-2184632
Jaren werkzaam: 4 jaar
4
werknemers

 Amstelveen
(+6km)

Legmeerpolder

04

Extra informatie:
Besparen met zonnepanelen Maximaliseer uw energie-efficiëntie met zonnepanelen! De stroom die uw zonnepanelen genereren, voorziet al uw huishoudelijke en kantoorapparaten van energie.

05

De Bruyn Installatie Techniek B.V.
Prof. J.H. Bavincklaan 7, Amstelveen
Jaren werkzaam: 2 jaar
2
werknemers

 Amstelveen
(+3km)

Kronenburg

05

Extra informatie:
Het verrichten van activiteiten op het gebied van installaties wat betreft glasvezel aanleg, waterpompen, zonnepanelen, laadpalen en installaties die met deze desbetreffende technieken te maken hebben, alsmede houdster- en financieringsactiviteiten.

06

Molafa Allaround
Sportlaan 396, Amstelveen
Jaren werkzaam: 2 jaar
1
werknemer

 Amstelveen
(+1km)

Augustinuspark

06

Extra informatie:
Zonnepanelen installatie, laminaat leggen, schilderen, fotografie.

07

Houtkamp Elektrotechniek
Nieuwenhuijsenlaan 31, Amstelveen
Tel: 0203086990
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Amstelveen
(+1km)

Van der Leekbuurt

07

Extra informatie:
Aanleggen en vervangen van elektrotechnische installaties en het aanleggen en onderhouden van zonnepanelen.

08

Lagendijksolar
Jeanne d'Arclaan 190, Amstelveen
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amstelveen
(+3km)

Heldenbuurt

08

Extra informatie:
Zonnepanelen installaties en dropshippen.

09

E.C. Allround Elektra & Isolatie
Joan van Broekhuizenlaan 67, Amstelveen
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Amstelveen
(+2km)

Bovenkerk

09

Extra informatie:
Elektrotechnische werkzaamheden, isolatietechniek en zonnepanelen installeren.

Veelgestelde vragen

Waarom zonnepanelen?


Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een goede investering om de volgende redenen:
 • Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken en ben je grotendeels zelfvoorzienend
 • Je bespaart veel geld op energiekosten en verdient hierdoor de investering terug
 • De waarde van je woning wordt verhoogt door een gunstiger energielabel
 • Door de vermindering van CO2-uitstoot werk je mee aan een duurzamere toekomst

Daarbij kun je vaak veel geld besparen met subsidies. Er zijn verschillende landelijke en regionale regelingen die het nog aantrekkelijker maken om voor zonnepanelen op je dak te kiezen.

Lees meer 

Hoe werken zonnepanelen?


In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt.
Op het moment dat er zon op de panelen schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit is gelijkstroom.

Gelijkstroom kan echter niet gebruikt worden door je apparaten. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom omzet. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom klaar is om gebruikt te worden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan nodig is kun je deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid wordt jaarlijks verrekend. Dit heet salderen. Je kunt hierdoor geld terugontvangen op je energierekening.

Lees meer 


Welke zonnepanelen zijn er?


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Je hebt in Nederland een keuze uit de volgende soorten zonnepanelen:
Monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf silicium zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
 • Monokristallijn zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn relatief klein, waardoor ze met name ideaal zijn voor huiseigenaren met een klein dak. Het monokristallijn zonnepaneel heeft het hoogste rendement van alle type zonnepanelen en wordt daardoor veel gekozen
 • Polykristallijn zonnepanelen: Dit is een groter zonnepaneel en hierdoor geschikt als je meer ruimte op je dak hebt. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen is iets lager dan het redendement van de monokristallijn zonnepanelen, maar de aanschafkosten liggen ook lager.
 • Amorf silicium zonnepanelen: Dit type zonnepaneel kan worden gebogen en is daardoor vooral geschikt voor voertuigen en vaartuigen. De opbrengst van dit type zonnepaneel is laag, net als de prijs.
 • Glas-glas zonnepanelen: De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Hierdoor heb je een langere periode waarin de investering terug is verdiend en waarin je profiteert van hoge opbrengsten. De glas-glas zonnepanelen hebben na de monokristallijn panelen het hoogste rendement.
Lees meer 

Wat kosten zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden door de jaren heen. De totale kosten van zonnepanelen zijn met maar liefst 60% afgenomen sinds 12 jaar geleden.
Momenteel kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 325 – 345 Wattpiek gemiddeld 230 euro (excl. BTW). Bij deze prijs is de installatie in Amstelveen echter nog niet inbegrepen. Wanneer je de omvormer en installatie meerekent kun je uitgaan van gemiddelde kosten van € 1,47 uit per Wattpiek.

We geven je een concreter voorbeeld. Als je tien zonnepanelen koopt kost dit je ongeveer 6655 euro inclusief btw. Je kunt de 21% btw die je hebt betaald terugvragen bij de belastingdienst, waardoor de totaalprijs op 5500 euro uitkomt. Als je nu pv panelen koopt heb je deze binnen 7 of 8 jaar gemiddeld terugverdiend. De panelen gaan echter wel 25 tot 30 jaar mee, waardoor je op de lange termijn winst op je investering maakt en op de kosten van elektriciteit bespaart.

Lees meer 

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Amstelveen?


De investering in zonnepanelen in Amstelveen verdient zichzelf op de lange termijn terug. Maar hoe hoog is de opbrengst van de zonnepanelen in Amstelveen?
Een ideaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur per 100 wattpiek per jaar op. In dit geval is het zonnepaneel gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. Er valt geen schaduw op het paneel. Daarbij is het paneel aangesloten op een goede omvormer.

Het rendement van de zonnepanelen in Amstelveen kan echter variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het vermogen
 • De oriëntatie
 • De hellingshoek
 • Eventuele schaduw
 • De kwaliteit
Ook ben je altijd afhankelijk van hoeveel zonlicht er in jouw regio is.

Lees meer 

Aandachtspunten zonnepanelen


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen in Amstelveen? Houd rekening met de volgende aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken:
 • Staar je niet blind op de prijs van zonnepanelen. Een paneel kan goedkoop lijken, maar wanneer deze niet veel vermogen heeft levert het minder op. Kijk daarom altijd naar het aantal wattpiek dat een zonnepaneel heeft. Een gemiddeld zonnepaneel heeft 355 wattpiek.
 • Controleer of de zonnepanelen die je wilt kopen een CE-keurmerk hebben. Dit is namelijk verplicht in Nederland.
 • Controleer altijd of er garantie zit op de zonnepanelen en op de installatie hiervan. Check ook om wat voor soort garantie het gaat. Gaat het om productgarantie of installatiegarantie?
 • Heb je een vergunning nodig om de zonnepanelen in Amstelveen te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar het is verstandig om dit altijd van te voren te checken bij je gemeente in Amstelveen.
 • Omvormers moeten gecertificeerd zijn om stroom te mogen leveren aan het elektriciteitsnet. Zorg dus dat je op tijd je zonnepanelen en omvormer aanmeldt via energieleveren.nl. Zo weet je zeker dat jouw omvormer voldoet aan de vereisten.
Lees meer Zonnepanelen Amstelveen

Zonnepanelen zijn een populaire en milieuvriendelijke manier om duurzame energie op te wekken, en ook in Amstelveen, Nederland, worden ze steeds meer gebruikt. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je je eigen groene energie kunt produceren en je energiekosten kunt verlagen.

Als je geïnteresseerd bent in het installeren van zonnepanelen in Amstelveen, zijn er verschillende bedrijven en installateurs die gespecialiseerd zijn in zonne-energiesystemen. Je kunt online zoeken naar lokale zonne-energiebedrijven in Amstelveen of in de omgeving om offertes en informatie te krijgen over de installatie van zonnepanelen.

Bij het kiezen van een zonnepaneelinstallateur is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals ervaring, reputatie, garanties en prijzen. Het kan ook nuttig zijn om referenties op te vragen en beoordelingen van andere klanten te lezen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar eventuele subsidiemogelijkheden of andere financiële regelingen die beschikbaar zijn voor zonne-energieprojecten in Amstelveen. Op die manier kun je mogelijk profiteren van extra financiële voordelen bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Het is altijd verstandig om een professionele installateur te raadplegen voor specifieke informatie en advies over zonnepanelen in Amstelveen, omdat zij je kunnen helpen bij het bepalen van de meest geschikte opties voor jouw specifieke situatie. Zij kunnen ook informatie verstrekken over vergunningen en andere technische aspecten die relevant zijn voor de installatie van zonnepanelen in Amstelveen.

Plaatsen in de buurt

×