logo
zonnepanelen installateur achtergrond
 Zoek zonnepanelen installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Noord-Holland > Hilversum


Zonnepanelen installateurs in Hilversum

Ben je van plan om zonnepanelen op je dak in Hilversum te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen en welke het beste bij jouw situatie passen?
Dan ben je hier op de goede plek. Op onze website vind je niet alleen informatie over zonnepanelen en de installatie ervan, maar kunnen we je ook in contact brengen met de beste installateurs in Hilversum.
 • Steeds meer consumenten in Hilversum kiezen voor zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd). Met zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken. Je hoeft geen elektriciteit van het net te halen. Zo bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
 • Welke zonnepanelen de beste keuze voor jouw woning zijn hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. De installateur kan je hierin adviseren. Maar hoe vind je de beste installateur? Wij helpen je door prijsopgaves op te vragen bij verschillende zonnepanelen installateurs in Hilversum en omgeving.
 • We maken het aanvragen van de prijsopgaves zo makkelijk mogelijk. Je hoeft slechts eenmalig het formulier op onze website in te vullen en je gegevens achter te laten. Vul in dat je in Hilversum woont, zodat we je aan de beste installateurs in de regio kunnen koppelen. Wij vragen gratis en vrijblijvende prijsopgaves op bij een aantal zonnepanelen bedrijven. Zij zullen de offertes direct naar jouw inbox sturen. Je kunt de prijsopgaves naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welk zonnepanelenbedrijf in Hilversum de beste dienst en prijs biedt.
Lees meer
 
 
Zonnepanelen installateur
Plaats
01

Mijnhout BV Installatiebedrijf
Nieuwe Havenweg 75-2, Hilversum
Tel: 035-6247504
Jaren werkzaam: 23 jaar

 Hilversum
(+3km)

Havenkwartier

01

Extra informatie:
Warmtepompen en zonnepanelen De keuze voor een klimaatvriendelijke verwarmingsoplossing zoals een warmtepomp loont zich voor u en voor het klimaat.

02

Installatiebedrijf Vlijm
Naarderstraat 87/A, Hilversum
Tel: 035-6217714
Jaren werkzaam: 61 jaar
2
werknemers

 Hilversum
(+1km)

Raadhuiskwartier

02

Extra informatie:
Duurzame energie Duurzame energie wordt steeds belangrijker, de fossiele brandstoffen worden schaarser en daardoor duurder. Ook worden er allerlei maatregelen bedacht om het besparen op het verbruik van de fossiele brandstoffen te bevorderen.

03

Loodgieter- en Gasservicebedrijf Gebr Dijs BV
Nieuwe Havenweg 75-2, Hilversum
Tel: 035 582 39 19
Jaren werkzaam: >100 jaar
7
werknemers

 Hilversum
(+3km)

Havenkwartier

03

Reparatie

Certificering / branche organisatie:
Uneto-VNI

Extra informatie:
Warmtepompen en zonnepanelen Het vervangen van een cv ketel door een warmtepomp is prima te doen. De warmtepomp is een volwaardig alternatief om uw hele huis te verwarmen. Ook verkoeling is goed te doen en geen enkel probleem voor een warmtepomp.

04

Kalteren Electrics
Koningsstraat 59, Hilversum
Tel: 035-2055036
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+1km)

Bloemenkwartier Noord

04

Extra informatie:
Aanleggen/renoveren van elektrische installaties in woningen/bedrijven; adviseren en installeren van 'smart home' technologie; adviseren en installeren van camera- en beveiligingssystemen; het aanbieden van energie neutrale oplossingen door middel van zonnepanelen en energieopslag. Reparatie van computers en randapparatuur.

05

Installatiebedrijf Krijnen
Heuvellaan 24, Hilversum
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+2km)

Trompenberg-Zuid

05

Extra informatie:
Installatie van zonnepanelen en advies op het gebied van zonnepanelen.

06

LIDARA SUN
Zadelstraat 4, Hilversum
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+1km)

Havenstraatbuurt

06

07

S.K. Enterprise
Struikheidelaan 35, Hilversum
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+3km)

Landelijk Gebied 93

07

08

Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl B.V.
Franciscusweg 251, Hilversum
Tel: 0850805888
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+3km)

Kerkelanden

08

Extra informatie:
Elektrotechnische bouwinstallatie. Elektrotechnisch bedrijf. Dit omvat het installeren van elektrotechnische bouwinstallaties, zoals elektra, zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen beveiliging en datanetwerken voor in de particuliere en zakelijke sector.

09

Korver's Elektra
C. Evertsenstraat 135, Hilversum
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+3km)

Zeeheldenkwartier

09

Extra informatie:
Werkzaamheden in de elektra, zoals het plaatsen van zonnepanelen en elektra.

10

SolarSolutions B.V.
Anthony Fokkerweg 272, Hilversum
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+2km)

Liebergen

10

Extra informatie:
Bij SolarSolutions B.V. staat maatwerk centraal. Onze deskundige adviseurs bieden gepersonaliseerd advies om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelensysteem perfect aansluit bij uw energiebehoeften en budget.

11

Ruyling Installatietechniek
Kastanjelaan 39, Hilversum
Jaren werkzaam: 2 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+2km)

Bloemenkwartier Zuid

11

Extra informatie:
Het monteren van zonnepanelen, elektrotechnische bouwinstallatie.

12

Solar Including
Koninginneweg 64, Hilversum
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+1km)

Langgewenstbuurt

12

13

RD Workzz
Distelmeent 49, Hilversum
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+7km)

Hilversumse Meent

13

Extra informatie:
Het plaatsen van zonnepanelen en het verrichten van verbouwingswerkzaamheden.

14

NRHsolar
Charley Tooropstraat 139, Hilversum
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Hilversum
(+2km)

't Hoogt van 't Kruis

14

Veelgestelde vragen

Waarom zonnepanelen?


Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een goede investering om de volgende redenen:
 • Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken en ben je grotendeels zelfvoorzienend
 • Je bespaart veel geld op energiekosten en verdient hierdoor de investering terug
 • De waarde van je woning wordt verhoogt door een gunstiger energielabel
 • Door de vermindering van CO2-uitstoot werk je mee aan een duurzamere toekomst

Daarbij kun je vaak veel geld besparen met subsidies. Er zijn verschillende landelijke en regionale regelingen die het nog aantrekkelijker maken om voor zonnepanelen op je dak te kiezen.

Lees meer 

Hoe werken zonnepanelen?


In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt.
Op het moment dat er zon op de panelen schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit is gelijkstroom.

Gelijkstroom kan echter niet gebruikt worden door je apparaten. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom omzet. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom klaar is om gebruikt te worden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan nodig is kun je deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid wordt jaarlijks verrekend. Dit heet salderen. Je kunt hierdoor geld terugontvangen op je energierekening.

Lees meer 


Welke zonnepanelen zijn er?


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Je hebt in Nederland een keuze uit de volgende soorten zonnepanelen:
Monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf silicium zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
 • Monokristallijn zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn relatief klein, waardoor ze met name ideaal zijn voor huiseigenaren met een klein dak. Het monokristallijn zonnepaneel heeft het hoogste rendement van alle type zonnepanelen en wordt daardoor veel gekozen
 • Polykristallijn zonnepanelen: Dit is een groter zonnepaneel en hierdoor geschikt als je meer ruimte op je dak hebt. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen is iets lager dan het redendement van de monokristallijn zonnepanelen, maar de aanschafkosten liggen ook lager.
 • Amorf silicium zonnepanelen: Dit type zonnepaneel kan worden gebogen en is daardoor vooral geschikt voor voertuigen en vaartuigen. De opbrengst van dit type zonnepaneel is laag, net als de prijs.
 • Glas-glas zonnepanelen: De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Hierdoor heb je een langere periode waarin de investering terug is verdiend en waarin je profiteert van hoge opbrengsten. De glas-glas zonnepanelen hebben na de monokristallijn panelen het hoogste rendement.
Lees meer 

Wat kosten zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden door de jaren heen. De totale kosten van zonnepanelen zijn met maar liefst 60% afgenomen sinds 12 jaar geleden.
Momenteel kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 325 – 345 Wattpiek gemiddeld 230 euro (excl. BTW). Bij deze prijs is de installatie in Hilversum echter nog niet inbegrepen. Wanneer je de omvormer en installatie meerekent kun je uitgaan van gemiddelde kosten van € 1,47 uit per Wattpiek.

We geven je een concreter voorbeeld. Als je tien zonnepanelen koopt kost dit je ongeveer 6655 euro inclusief btw. Je kunt de 21% btw die je hebt betaald terugvragen bij de belastingdienst, waardoor de totaalprijs op 5500 euro uitkomt. Als je nu pv panelen koopt heb je deze binnen 7 of 8 jaar gemiddeld terugverdiend. De panelen gaan echter wel 25 tot 30 jaar mee, waardoor je op de lange termijn winst op je investering maakt en op de kosten van elektriciteit bespaart.

Lees meer 

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Hilversum?


De investering in zonnepanelen in Hilversum verdient zichzelf op de lange termijn terug. Maar hoe hoog is de opbrengst van de zonnepanelen in Hilversum?
Een ideaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur per 100 wattpiek per jaar op. In dit geval is het zonnepaneel gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. Er valt geen schaduw op het paneel. Daarbij is het paneel aangesloten op een goede omvormer.

Het rendement van de zonnepanelen in Hilversum kan echter variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het vermogen
 • De oriëntatie
 • De hellingshoek
 • Eventuele schaduw
 • De kwaliteit
Ook ben je altijd afhankelijk van hoeveel zonlicht er in jouw regio is.

Lees meer 

Aandachtspunten zonnepanelen


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen in Hilversum? Houd rekening met de volgende aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken:
 • Staar je niet blind op de prijs van zonnepanelen. Een paneel kan goedkoop lijken, maar wanneer deze niet veel vermogen heeft levert het minder op. Kijk daarom altijd naar het aantal wattpiek dat een zonnepaneel heeft. Een gemiddeld zonnepaneel heeft 355 wattpiek.
 • Controleer of de zonnepanelen die je wilt kopen een CE-keurmerk hebben. Dit is namelijk verplicht in Nederland.
 • Controleer altijd of er garantie zit op de zonnepanelen en op de installatie hiervan. Check ook om wat voor soort garantie het gaat. Gaat het om productgarantie of installatiegarantie?
 • Heb je een vergunning nodig om de zonnepanelen in Hilversum te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar het is verstandig om dit altijd van te voren te checken bij je gemeente in Hilversum.
 • Omvormers moeten gecertificeerd zijn om stroom te mogen leveren aan het elektriciteitsnet. Zorg dus dat je op tijd je zonnepanelen en omvormer aanmeldt via energieleveren.nl. Zo weet je zeker dat jouw omvormer voldoet aan de vereisten.
Lees meer Zonnepanelen Hilversum

Zonnepanelen zijn een populaire en milieuvriendelijke manier om schone energie op te wekken, en ook in Hilversum, Nederland, worden ze steeds meer gebruikt. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je je eigen duurzame energie kunt opwekken en je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunt verminderen.

Als je geïnteresseerd bent in het installeren van zonnepanelen in Hilversum, zijn er verschillende bedrijven en installateurs die gespecialiseerd zijn in zonne-energiesystemen. Je kunt online zoeken naar lokale zonne-energiebedrijven in Hilversum of in de omgeving om offertes en informatie te krijgen over de installatie van zonnepanelen.

Bij het kiezen van een zonnepaneelinstallateur is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals ervaring, reputatie, garanties en prijzen. Het kan ook nuttig zijn om referenties op te vragen en beoordelingen van andere klanten te lezen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar eventuele subsidiemogelijkheden of andere financiële regelingen die beschikbaar zijn voor zonne-energieprojecten in Hilversum. Op die manier kun je mogelijk profiteren van extra financiële voordelen bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Het is altijd verstandig om een professionele installateur te raadplegen voor specifieke informatie en advies over zonnepanelen in Hilversum, omdat zij je kunnen helpen bij het bepalen van de meest geschikte opties voor jouw specifieke situatie. Zij kunnen ook informatie verstrekken over vergunningen en andere technische aspecten die relevant zijn voor de installatie van zonnepanelen in Hilversum.

Plaatsen in de buurt

×