logo
zonnepanelen installateur achtergrond
 Zoek zonnepanelen installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Friesland > Heerenveen


Zonnepanelen installateurs in Heerenveen

Ben je van plan om zonnepanelen op je dak in Heerenveen te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen en welke het beste bij jouw situatie passen?
Dan ben je hier op de goede plek. Op onze website vind je niet alleen informatie over zonnepanelen en de installatie ervan, maar kunnen we je ook in contact brengen met de beste installateurs in Heerenveen.
 • Steeds meer consumenten in Heerenveen kiezen voor zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd). Met zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken. Je hoeft geen elektriciteit van het net te halen. Zo bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
 • Welke zonnepanelen de beste keuze voor jouw woning zijn hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. De installateur kan je hierin adviseren. Maar hoe vind je de beste installateur? Wij helpen je door prijsopgaves op te vragen bij verschillende zonnepanelen installateurs in Heerenveen en omgeving.
 • We maken het aanvragen van de prijsopgaves zo makkelijk mogelijk. Je hoeft slechts eenmalig het formulier op onze website in te vullen en je gegevens achter te laten. Vul in dat je in Heerenveen woont, zodat we je aan de beste installateurs in de regio kunnen koppelen. Wij vragen gratis en vrijblijvende prijsopgaves op bij een aantal zonnepanelen bedrijven. Zij zullen de offertes direct naar jouw inbox sturen. Je kunt de prijsopgaves naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welk zonnepanelenbedrijf in Heerenveen de beste dienst en prijs biedt.
Lees meer
 
 
Zonnepanelen installateur
Plaats
01

Bosma Installatietechniek BV
Heideburen 51, Heerenveen
Tel: 0513-624393
Jaren werkzaam: 28 jaar
12
werknemers

 Heerenveen
(+1km)

Centrum

01

Reparatie
24-uursservice

Certificering / branche organisatie:
Uneto VNI Baderie

Extra informatie:
Zonnepanelen Particulier Wij als vooruitstrevend installatiebedrijf willen een duurzamer milieu. Hier helpen wij dan ook graag aan mee door zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar energie.

02

Titus Smit Installatietechniek
Jacob Hepkemastraat 13, Heerenveen
Tel: 06 51845947
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+2km)

Noord

02

Extra informatie:
Specialist in Elektrische Installaties; -Zonnepanelen; -Verlichting: advies, ontwerp en aanleg; -Camerasystemen; ...

03

Energie Service Friesland
De Werf 1, Heerenveen
Tel: 08001220

 Heerenveen
(+3km)

Haskerveen

03

Weekendservice
Reparatie
24-uursservice

Certificering / branche organisatie:
Uneto-VNI STEK KIWA VCA EPA ISO normering:ISO-9001 OK-cv

Extra informatie:
Zonnepanelen Zonnepanelen of PV-panelen leveren schone, duurzame energie op. Met een paar panelen kunt u al flink besparen op uw elektriciteitsrekening.

04

Zonnepanelen Friesland
het Meer 58/G, Heerenveen
Tel: 0513201249
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+2km)

Het meer

04

Extra informatie:
Zoals we het thuis ook zouden willen Naast het realiseren van veilige duurzame zonnepanelen installaties vindt Zonnepanelen Friesland het erg belangrijk dat er een nette oplossing opgeleverd wordt die ook voldoet aan alle actuele richtlijnen en regelgeving.

05

Meijer Solar & Installatietechniek B.V.
De Ynfeart 6AB, Heerenveen
Tel: 088 - 1304 304
Jaren werkzaam: 3 jaar
20
werknemers

 Heerenveen
(+4km)

Haskerveen

05

Extra informatie:
Slim met energie Meijer Solar & Installatietechniek B.V. is dé montagespecialist op het gebied van zonne-energie en koudetechniek.

06

Installatietechniek Mebatherm BV
Jupiter 10, Heerenveen
Tel: 088-5013600
Jaren werkzaam: 57 jaar
29
werknemers

 Heerenveen
(+2km)

Het meer

06

Certificering / branche organisatie:
UNETO-VNI en SEI STEK

Extra informatie:
Zonnepanelen De zonnepanelen van Zon⋅Slim worden als all-in pakket aangeboden, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

07

Zonnepark Drenthe BV
de Ynfeart 7, Heerenveen
Tel: 0513200959
Jaren werkzaam: 9 jaar

 Heerenveen
(+4km)

Haskerveen

07

Extra informatie:
Het exploiteren van een handelsonderneming, in het bijzonder op het gebied van het opwekken, verhandelen, exploiteren van energie in de meest ruime zin des woords, alsmede het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe in de ruimste zin bevorderlijk kan zijn.

08

Aiga
Burgemeester Falkenaweg 15, Heerenveen
Tel: 06-38091755
Jaren werkzaam: 3 jaar
15
werknemers

 Heerenveen
(+1km)

Midden

08

Extra informatie:
Montage zonnestroom systemen: zonnepanelen, omvormers, aansluiting aan meterkast, montage op frames, laadpalen en batterij systemen.

09

DRsolarshine
Bogardweg 4, Heerenveen
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+1km)

Centrum

09

10

Sun Power Solution in Energy
Zwette 38, Heerenveen
Tel: 0850044323
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+2km)

De Greiden

10

Extra informatie:
Installateur van zonnepanelen, elektromonteur en allround klusser.

11

Ersoy Solarenergie
Wielen 90, Heerenveen
Jaren werkzaam: 2 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+2km)

De Greiden

11

Extra informatie:
Het monteren van zonnepanelen. Dakdekkersbedrijf.

12

Montagebedrijf J. Boeijenga
Gemeenteplein 17, Heerenveen
Jaren werkzaam: 6 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+1km)

Centrum

12

13

Akkerman installaties
Koolwitjestraat 18, Heerenveen
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Heerenveen
(+1km)

Centrum

13

Extra informatie:
Het adviseren en installeren van zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

Waarom zonnepanelen?


Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een goede investering om de volgende redenen:
 • Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken en ben je grotendeels zelfvoorzienend
 • Je bespaart veel geld op energiekosten en verdient hierdoor de investering terug
 • De waarde van je woning wordt verhoogt door een gunstiger energielabel
 • Door de vermindering van CO2-uitstoot werk je mee aan een duurzamere toekomst

Daarbij kun je vaak veel geld besparen met subsidies. Er zijn verschillende landelijke en regionale regelingen die het nog aantrekkelijker maken om voor zonnepanelen op je dak te kiezen.

Lees meer 

Hoe werken zonnepanelen?


In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt.
Op het moment dat er zon op de panelen schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit is gelijkstroom.

Gelijkstroom kan echter niet gebruikt worden door je apparaten. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom omzet. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom klaar is om gebruikt te worden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan nodig is kun je deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid wordt jaarlijks verrekend. Dit heet salderen. Je kunt hierdoor geld terugontvangen op je energierekening.

Lees meer 


Welke zonnepanelen zijn er?


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Je hebt in Nederland een keuze uit de volgende soorten zonnepanelen:
Monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf silicium zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
 • Monokristallijn zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn relatief klein, waardoor ze met name ideaal zijn voor huiseigenaren met een klein dak. Het monokristallijn zonnepaneel heeft het hoogste rendement van alle type zonnepanelen en wordt daardoor veel gekozen
 • Polykristallijn zonnepanelen: Dit is een groter zonnepaneel en hierdoor geschikt als je meer ruimte op je dak hebt. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen is iets lager dan het redendement van de monokristallijn zonnepanelen, maar de aanschafkosten liggen ook lager.
 • Amorf silicium zonnepanelen: Dit type zonnepaneel kan worden gebogen en is daardoor vooral geschikt voor voertuigen en vaartuigen. De opbrengst van dit type zonnepaneel is laag, net als de prijs.
 • Glas-glas zonnepanelen: De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Hierdoor heb je een langere periode waarin de investering terug is verdiend en waarin je profiteert van hoge opbrengsten. De glas-glas zonnepanelen hebben na de monokristallijn panelen het hoogste rendement.
Lees meer 

Wat kosten zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden door de jaren heen. De totale kosten van zonnepanelen zijn met maar liefst 60% afgenomen sinds 12 jaar geleden.
Momenteel kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 325 – 345 Wattpiek gemiddeld 230 euro (excl. BTW). Bij deze prijs is de installatie in Heerenveen echter nog niet inbegrepen. Wanneer je de omvormer en installatie meerekent kun je uitgaan van gemiddelde kosten van € 1,47 uit per Wattpiek.

We geven je een concreter voorbeeld. Als je tien zonnepanelen koopt kost dit je ongeveer 6655 euro inclusief btw. Je kunt de 21% btw die je hebt betaald terugvragen bij de belastingdienst, waardoor de totaalprijs op 5500 euro uitkomt. Als je nu pv panelen koopt heb je deze binnen 7 of 8 jaar gemiddeld terugverdiend. De panelen gaan echter wel 25 tot 30 jaar mee, waardoor je op de lange termijn winst op je investering maakt en op de kosten van elektriciteit bespaart.

Lees meer 

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Heerenveen?


De investering in zonnepanelen in Heerenveen verdient zichzelf op de lange termijn terug. Maar hoe hoog is de opbrengst van de zonnepanelen in Heerenveen?
Een ideaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur per 100 wattpiek per jaar op. In dit geval is het zonnepaneel gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. Er valt geen schaduw op het paneel. Daarbij is het paneel aangesloten op een goede omvormer.

Het rendement van de zonnepanelen in Heerenveen kan echter variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het vermogen
 • De oriëntatie
 • De hellingshoek
 • Eventuele schaduw
 • De kwaliteit
Ook ben je altijd afhankelijk van hoeveel zonlicht er in jouw regio is.

Lees meer 

Aandachtspunten zonnepanelen


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen in Heerenveen? Houd rekening met de volgende aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken:
 • Staar je niet blind op de prijs van zonnepanelen. Een paneel kan goedkoop lijken, maar wanneer deze niet veel vermogen heeft levert het minder op. Kijk daarom altijd naar het aantal wattpiek dat een zonnepaneel heeft. Een gemiddeld zonnepaneel heeft 355 wattpiek.
 • Controleer of de zonnepanelen die je wilt kopen een CE-keurmerk hebben. Dit is namelijk verplicht in Nederland.
 • Controleer altijd of er garantie zit op de zonnepanelen en op de installatie hiervan. Check ook om wat voor soort garantie het gaat. Gaat het om productgarantie of installatiegarantie?
 • Heb je een vergunning nodig om de zonnepanelen in Heerenveen te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar het is verstandig om dit altijd van te voren te checken bij je gemeente in Heerenveen.
 • Omvormers moeten gecertificeerd zijn om stroom te mogen leveren aan het elektriciteitsnet. Zorg dus dat je op tijd je zonnepanelen en omvormer aanmeldt via energieleveren.nl. Zo weet je zeker dat jouw omvormer voldoet aan de vereisten.
Lees meer Zonnepanelen Heerenveen

Heerenveen is een stad in de provincie Friesland, en zonnepanelen zijn een populaire keuze voor duurzame energieopwekking in deze regio. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen als je geïnteresseerd bent in het installeren van zonnepanelen in Heerenveen:

Oriëntatie en hellingshoek: Zorg ervoor dat je zonnepanelen een goede oriëntatie hebben om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. In Nederland is een zuidelijke oriëntatie meestal het meest efficiënt. Daarnaast is de hellingshoek van belang. Een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden wordt vaak aanbevolen.

Dakinspectie: Laat een inspectie van je dak uitvoeren om te controleren of het geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Het dak moet voldoende draagkracht hebben en vrij zijn van schaduw door bomen, schoorstenen of andere structuren.

Selectie van zonnepanelen: Kies voor zonnepanelen van gerenommeerde fabrikanten met een goede reputatie en betrouwbaarheid. Let op de efficiëntie van de panelen en controleer de garantievoorwaarden.

Vraag offertes aan: Neem contact op met meerdere lokale zonnepaneleninstallateurs in Heerenveen en vraag offertes aan. Vergelijk de prijzen, producten en services die ze aanbieden voordat je een beslissing neemt.

Subsidies en regelingen: Controleer of er in Heerenveen lokale subsidies, regelingen of leningen beschikbaar zijn voor de installatie van zonnepanelen. Gemeenten kunnen programma's hebben die financiële ondersteuning bieden om duurzame energieopwekking te stimuleren. Neem contact op met de gemeente Heerenveen of lokale energieadviseurs voor meer informatie.

Daarnaast is het altijd raadzaam om contact op te nemen met lokale installateurs en energieadviseurs in Heerenveen. Zij kunnen je voorzien van specifieke informatie over zonnepanelen, regelingen en ondersteuning in jouw gebied. Ze kunnen je helpen bij het selecteren van de juiste panelen en de installatie ervan.

Plaatsen in de buurt

×