logo
zonnepanelen installateur achtergrond
 Zoek zonnepanelen installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Gelderland > Doetinchem


Zonnepanelen installateurs in Doetinchem

Ben je van plan om zonnepanelen op je dak in Doetinchem te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen en welke het beste bij jouw situatie passen?
Dan ben je hier op de goede plek. Op onze website vind je niet alleen informatie over zonnepanelen en de installatie ervan, maar kunnen we je ook in contact brengen met de beste installateurs in Doetinchem.
 • Steeds meer consumenten in Doetinchem kiezen voor zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd). Met zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken. Je hoeft geen elektriciteit van het net te halen. Zo bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
 • Welke zonnepanelen de beste keuze voor jouw woning zijn hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. De installateur kan je hierin adviseren. Maar hoe vind je de beste installateur? Wij helpen je door prijsopgaves op te vragen bij verschillende zonnepanelen installateurs in Doetinchem en omgeving.
 • We maken het aanvragen van de prijsopgaves zo makkelijk mogelijk. Je hoeft slechts eenmalig het formulier op onze website in te vullen en je gegevens achter te laten. Vul in dat je in Doetinchem woont, zodat we je aan de beste installateurs in de regio kunnen koppelen. Wij vragen gratis en vrijblijvende prijsopgaves op bij een aantal zonnepanelen bedrijven. Zij zullen de offertes direct naar jouw inbox sturen. Je kunt de prijsopgaves naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welk zonnepanelenbedrijf in Doetinchem de beste dienst en prijs biedt.
Lees meer
 
 
Zonnepanelen installateur
Plaats
01

Kotec Installatietechniek & Onderhoud
Voltastraat 39, Doetinchem
Tel: 0314-200 205
Jaren werkzaam: 13 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+3km)

01

Extra informatie:
Zonnepanelen Voor zonnepanelen bent u bij ons aan het juiste adres! Wij werken met diverse merken panelen en omvormers en plaatsen de panelen zelf. Neem contact op voor de mogelijkheden!

02

Buwegs installatie b.v.
Grutbroek 36, Doetinchem
Tel: 0314 330658
Jaren werkzaam: 15 jaar
20
werknemers

 Doetinchem
(+2km)

02

Reparatie
24-uursservice

Certificering / branche organisatie:
KIWA

Extra informatie:
Op zoek naar een zonnepanelen? De energiekosten blijven maar oplopen. Wat dat betreft biedt zonne-energie de uitkomst: het is gratis, raakt nooit op en heeft geen nadelige gevolgen voor het milieu. Met zonnepanelen op het dak van jouw huis kun je zelf gemakkelijk stroom opwekken. Het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit die je vervolgens gewoon via het stopcontact kunt gebruiken. Met zonnepanelen op je dak wek je zelf groene stroom op.

03

Winkeman Installateurs
Fabriekstraat 39-02, Doetinchem
Tel: 0314-326913
Jaren werkzaam: 62 jaar
8
werknemers

 Doetinchem
(+2km)

03

Extra informatie:
Bespaar energiekosten met zonnepanelen Veel energie besparen en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu? Dan zijn zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit een goede oplossing. Het rendement van een zonlichtsysteem is vele malen hoger dan de rente van spaarrekening en u bent niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen.

04

Evo Energie
Plakhorstweg 11, Doetinchem
Tel: 0314360757

 Doetinchem
(+2km)

04

Extra informatie:
Zonnepanelen Bespaar op uw energierekening met een aantal efficiënte zonnepanelen! Het is bij ons mogelijk om zowel losse zonnepanelen als complete systemen te kopen. We hebben de beschikking over blauwe en zwarte zonnepanelen van vooraanstaande merken als URE, Trina Solar en Canadian Solar. Ook de revolutionaire techniek van SunPower behoort tot ons assortiment, waar wij vanaf 2019 Authorised Partner van zijn.

05

AA Zonnepanelen
Bizetlaan 84, Doetinchem
Tel: 0646576538
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+2km)

05

06

SunPowerTech
Konrad Adenauerplein 14, Doetinchem
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+3km)

06

07

JM Duurzaam
Duval Slothouwerstraat 89, Doetinchem
Jaren werkzaam: 2 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+2km)

07

Extra informatie:
Zonnepanelen, isolatie werkzaamheden en verduurzaming.

08

Achterhoeks duurzaamheidsbedrijf
Houtmolenstraat 5, Doetinchem
Jaren werkzaam: 2 jaar
2
werknemers

 Doetinchem
(+2km)

08

Extra informatie:
De installatie van duurzaamheidsproducten, warmte pompen, zonnepanelen.

09

Gilberto Monteurs
Holtmate 11, Doetinchem
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+2km)

09

Extra informatie:
Het plaatsen van zonnepanelen. Klussenbedrijf.

10

Hertog Energy Solutions
Schouwburgplein 134, Doetinchem
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+1km)

10

11

Magnin Montage
van Starkenborghstraat 61, Doetinchem
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+2km)

11

12

Wellink montage
Themansstraat 27, Doetinchem
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+1km)

12

Extra informatie:
Installeren en monteren van zonnepanelen.

13

KW Zonnepanelen
Ruyslaan 27, Doetinchem
Jaren werkzaam: 1 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+2km)

13

Extra informatie:
Werkvoorbereiding en installatie voor zonnepanelen.

14

Well Solar
van Zadelhoffplein 21, Doetinchem
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Doetinchem
(+1km)

14

Extra informatie:
Zonnepanelen plaatsen. Daken vernieuwen. Daken reinigen. Golfplaten leggen, reparatie van cv-installaties. Voegwerkzaamheden.

Veelgestelde vragen

Waarom zonnepanelen?


Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een goede investering om de volgende redenen:
 • Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken en ben je grotendeels zelfvoorzienend
 • Je bespaart veel geld op energiekosten en verdient hierdoor de investering terug
 • De waarde van je woning wordt verhoogt door een gunstiger energielabel
 • Door de vermindering van CO2-uitstoot werk je mee aan een duurzamere toekomst

Daarbij kun je vaak veel geld besparen met subsidies. Er zijn verschillende landelijke en regionale regelingen die het nog aantrekkelijker maken om voor zonnepanelen op je dak te kiezen.

Lees meer 

Hoe werken zonnepanelen?


In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt.
Op het moment dat er zon op de panelen schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit is gelijkstroom.

Gelijkstroom kan echter niet gebruikt worden door je apparaten. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom omzet. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom klaar is om gebruikt te worden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan nodig is kun je deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid wordt jaarlijks verrekend. Dit heet salderen. Je kunt hierdoor geld terugontvangen op je energierekening.

Lees meer 


Welke zonnepanelen zijn er?


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Je hebt in Nederland een keuze uit de volgende soorten zonnepanelen:
Monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf silicium zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
 • Monokristallijn zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn relatief klein, waardoor ze met name ideaal zijn voor huiseigenaren met een klein dak. Het monokristallijn zonnepaneel heeft het hoogste rendement van alle type zonnepanelen en wordt daardoor veel gekozen
 • Polykristallijn zonnepanelen: Dit is een groter zonnepaneel en hierdoor geschikt als je meer ruimte op je dak hebt. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen is iets lager dan het redendement van de monokristallijn zonnepanelen, maar de aanschafkosten liggen ook lager.
 • Amorf silicium zonnepanelen: Dit type zonnepaneel kan worden gebogen en is daardoor vooral geschikt voor voertuigen en vaartuigen. De opbrengst van dit type zonnepaneel is laag, net als de prijs.
 • Glas-glas zonnepanelen: De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Hierdoor heb je een langere periode waarin de investering terug is verdiend en waarin je profiteert van hoge opbrengsten. De glas-glas zonnepanelen hebben na de monokristallijn panelen het hoogste rendement.
Lees meer 

Wat kosten zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden door de jaren heen. De totale kosten van zonnepanelen zijn met maar liefst 60% afgenomen sinds 12 jaar geleden.
Momenteel kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 325 – 345 Wattpiek gemiddeld 230 euro (excl. BTW). Bij deze prijs is de installatie in Doetinchem echter nog niet inbegrepen. Wanneer je de omvormer en installatie meerekent kun je uitgaan van gemiddelde kosten van € 1,47 uit per Wattpiek.

We geven je een concreter voorbeeld. Als je tien zonnepanelen koopt kost dit je ongeveer 6655 euro inclusief btw. Je kunt de 21% btw die je hebt betaald terugvragen bij de belastingdienst, waardoor de totaalprijs op 5500 euro uitkomt. Als je nu pv panelen koopt heb je deze binnen 7 of 8 jaar gemiddeld terugverdiend. De panelen gaan echter wel 25 tot 30 jaar mee, waardoor je op de lange termijn winst op je investering maakt en op de kosten van elektriciteit bespaart.

Lees meer 

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Doetinchem?


De investering in zonnepanelen in Doetinchem verdient zichzelf op de lange termijn terug. Maar hoe hoog is de opbrengst van de zonnepanelen in Doetinchem?
Een ideaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur per 100 wattpiek per jaar op. In dit geval is het zonnepaneel gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. Er valt geen schaduw op het paneel. Daarbij is het paneel aangesloten op een goede omvormer.

Het rendement van de zonnepanelen in Doetinchem kan echter variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het vermogen
 • De oriëntatie
 • De hellingshoek
 • Eventuele schaduw
 • De kwaliteit
Ook ben je altijd afhankelijk van hoeveel zonlicht er in jouw regio is.

Lees meer 

Aandachtspunten zonnepanelen


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen in Doetinchem? Houd rekening met de volgende aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken:
 • Staar je niet blind op de prijs van zonnepanelen. Een paneel kan goedkoop lijken, maar wanneer deze niet veel vermogen heeft levert het minder op. Kijk daarom altijd naar het aantal wattpiek dat een zonnepaneel heeft. Een gemiddeld zonnepaneel heeft 355 wattpiek.
 • Controleer of de zonnepanelen die je wilt kopen een CE-keurmerk hebben. Dit is namelijk verplicht in Nederland.
 • Controleer altijd of er garantie zit op de zonnepanelen en op de installatie hiervan. Check ook om wat voor soort garantie het gaat. Gaat het om productgarantie of installatiegarantie?
 • Heb je een vergunning nodig om de zonnepanelen in Doetinchem te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar het is verstandig om dit altijd van te voren te checken bij je gemeente in Doetinchem.
 • Omvormers moeten gecertificeerd zijn om stroom te mogen leveren aan het elektriciteitsnet. Zorg dus dat je op tijd je zonnepanelen en omvormer aanmeldt via energieleveren.nl. Zo weet je zeker dat jouw omvormer voldoet aan de vereisten.
Lees meer Zonnepanelen Doetinchem

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om duurzame energie op te wekken, ook in Doetinchem. Als je geïnteresseerd bent in het installeren van zonnepanelen in Doetinchem, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen:

Zoek naar zonnepanelenleveranciers: Begin met het zoeken naar zonnepanelenleveranciers in Doetinchem en de nabije omgeving. Er zijn verschillende bedrijven die zonnepanelen aanbieden en installeren. Je kunt online zoeken naar lokale zonnepaneelbedrijven, hun websites bezoeken en offertes aanvragen. Het vergelijken van offertes van meerdere leveranciers helpt je de beste prijs en kwaliteit te vinden.

Subsidies en financiële regelingen: Informeer bij de gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland naar eventuele subsidies en financiële regelingen voor zonnepaneelinstallaties. Soms zijn er lokale stimuleringsmaatregelen beschikbaar die de kosten kunnen verlagen. Controleer ook de landelijke regelingen, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), die mogelijk van toepassing kunnen zijn.

Kwaliteit en garanties: Let bij het selecteren van zonnepanelen op de kwaliteit en garanties die worden geboden. Zonnepanelen hebben verschillende vermogensklassen en fabrikanten bieden verschillende garanties. Informeer naar de prestatiegarantie, productgarantie en levensduur van de panelen. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve panelen die lang meegaan.

Installatie en onderhoud: Zorg ervoor dat je een professionele installatie laat uitvoeren door ervaren en gecertificeerde installateurs. Vraag naar de ervaring en referenties van de installateurs voordat je een keuze maakt. Bespreek ook het onderhoud van de zonnepanelen en eventuele garantiezaken.

Netinvoeding en saldering: Informeer bij jouw energieleverancier over de regels met betrekking tot netinvoeding en saldering. Met zonnepanelen kun je overtollige energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, wat kan resulteren in een verrekening op je energierekening. Zorg ervoor dat je de voorwaarden en tarieven begrijpt.

TIPTip: Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je zonnepanelen installeert. Doe voldoende onderzoek, vraag om aanbevelingen en neem de tijd om offertes en opties te vergelijken. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en profiteren van de voordelen van zonne-energie in Doetinchem.

Plaatsen in de buurt

×