logo
zonnepanelen installateur achtergrond

Bisschop Installatiebedrijf

Home > Overijssel > Punthorst > Bisschop Installatiebedrijf

Bisschop Installatiebedrijf

Mr J B Kanlaan 48, Punthorst
Tel: 0529-481363

Extra informatie

Zonnepanelen

Op deze subpagina's vindt u alle informatie over zonnepanelen. Wij leveren diverse A-merken zonnepanelen en de bijbehorende hoge kwaliteit omvormers, montagesystemen en bekabeling

Waarom zonnepanelen door Bisschop-techniek laten installeren?

Op het internet zijn de wereld aan merken en type's zonnepanelen te vinden. Het probleem is dat men vaak niet weet met wat voor partij men in zee gaat. Het aanschaffen van panelen is niet zomaar even een online offerte samenstellen. Er komt veel meer bij kijken dan alleen maar panelen plaatsen. Een groot aandeel van de werkzaamheden bestaan uit elektrotechnische werkzaamheden waarvoor u toch echt een ervaren installateur nodig bent. Als installateur zijn wij aangesloten bij Uneto-VNI en Stichting Erkend Installatiebedrijf en beschikken wij over het KOMO-install certificering.

Hoe gaan wij te werk?

Om een goede PV-installatie te krijgen is het van belang om een goed totaalconcept samen te stellen. Iedere situatie kan verschillend zijn en daarom is het belangrijk om hier het juiste systeemonderdelen bij te selecteren. Men moet dan denken aan verschillende factoren die het juiste concept bepalen zoals de dakhelling, orientatie van het gebouw, plaats van de omvormer, voedingskabel naar de meterkast, etc. Al deze factoren nemen wij mee in onze berekening om tot het beste systeem te komen. Tevens is het natuurlijk belangrijk voor u wat de pv-installatie oplevert. 

Hoe werkt zonnestroom

Hiernaast ziet u een video van de werking van zonnestroom. De video is van de website zonnestroom werkt. Dit is een leuke informatieve website van omvormerfabrikant SMA. Een merk die veel door ons wordt geplaatst en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Waarom zonnestroom

De behoefte aan zonnestroom wordt steeds groter. Hiernaast ziet u een video van de noodzaak van zonnestroom. Het filmpje is van de website zonnestroom werkt. Dit is een leuke informatieve website van omvormerfabrikant SMA. Een merk die veel door ons wordt geplaatst en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

De panelen

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Onderstaand vind u een overzicht van de meest gangbare type's die wij plaatsen. Doorgaans zijn dit zonnepanelen met een afmeting van 1.00 x 1.65 en voorzien van silicium zonnecellen.

Polykristallijn zonnepaneel

Het verschil tussen een mono- en een poly-kristallijn zonnepaneel zit in het proces waarmee de zonnecellen worden gemaakt. Polykristallijne cellen worden met een ander proces eerst gegoten dan mono-kristallijne cellen en vervolgens gezaagd. Tijdens het stollen ontstaan verschillende kristallen die de zonnecellen een onregelmatig, geschakeerd aanzicht geven. Het rendement van deze panelen ligt iets lager dan de monokristallijne panelen (circa 2%). Daarentegen presteren de polykristallijn zonnepanelen in verhouding tot monokristallijn iets beter bij diffuus licht zoals bij bewolkt weer. De panelen zijn herkenbaar aan de blauwe kleur.

Monokristallijn zonnepaneel

Monokristallijne zonnepanelen hebben zonnecellen welke uit 1 stuk silicium gezaagd zijn en gecontroleerd worden afgekoeld. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige structuur en kleurstelling. De monokristallijn panelen zijn dus herkenbaar aan de zwarte gelijkmatige kleur van de zonnecellen.Deze cellen zijn van hogere kwaliteit dan de cellen van een polykristal zonnecel. Deze zonnepanelen hebben een iets beter rendement dan de blauwe (kristallijn) variant. De prijs van het paneel ligt in verhouding hoger dan de blauwe polykristallijn uitvoering.

Fullblack zonnepaneel

Mono kristallijne zonnepanelen zijn ook verkrijgbaar als Fullblack uitvoering. Deze panelen zijn iets fraaier dan de standaard blauwe of zwarte panelen. Een nadeel is dat deze panelen wel iets meer warmte vasthouden door de zwarte ondergrond en dus ook iets minder rendement hebben. De prijs van het paneel ligt in verhouding hoger dan de blauwe polykristallijn en de standaard monokristallijn uitvoering.

De Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen worden nog wel eens vergeleken met zonnecollectoren terwijl dit toch een hele andere techniek is. Zonnecollectoren dienen om water te verwarmen en op te slaan. Zonnepanelen wekken elektriciteit op. Deze elektriciteit wordt opgewekt in een zonnecel. Een zonnepaneel bevat meerdere van deze zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit. Deze elektriciteit is niet zomaar bruikbaar en wordt in een omvormer omgezet in bruikbare elektriciteit. Om tot een optimale prestatie van het systeem te komen moeten de zonnepanelen met hun vele eigenschappen afgestemd worden op de situatie en de bijbehorende omvormer. In dit rubriek zullen wij de werking en toepassing van zonnepanelen nader toelichten.

De Zonnecel

Een zonnecel wordt gemaakt van een halfgeleidermateriaal dat electriciteit oplevert zodra er licht op valt. Voor de huidige zonnecellen is silicium het meest gebruikte materiaal. Met silicium kunnen verschillende type's zonnepanelen gemaakt worden bijvoorbeeld monokristallijn en polykristallijn zonnecellen.

Overzicht van een PV installatie

Een PV-installatie bestaat uit diverse onderdelen. In het kort bestaat deze uit zonnepanelen, montagesysteem voor de panelen, bekabeling, een omvormer en aansluiting op het elektriciteitsnet. Het hart van de pv-installatie is de omvormer. Om deze reden is het belangrijk om hiervoor kwaliteit te kiezen. Wij berekenen de juiste omvormer in een speciaal programma om zo het maximale uit een pv-installatie te halen.

De factoren die een rol spelen

Er zijn verschillende factoren van invloed op de werking van een PV-installatie. Ze spelen allemaal een rol in de prestatie van het hele systeem en daarom belangrijk om goed aandacht aan te schenken.

Temperatuur: Het klinkt raar maar een zonnepaneel werkt het best bij een koude temperatuur. Dit verschijnsel is jammer want hoe meer de zon schijnt hoe warmer het natuurlijk wordt. Op een zomerdag wanneer de zon fel schijnt kan dit verlies wel oplopen tot 10%. Belangrijk is dus dat de panelen goed kunnen ventileren om de overtollige warmte goed af te kunnen voeren. In Nederland schijnt de zon niet altijd op volle sterkte en daarom wordt er een gemiddeld verlies van zo'n 8% over het gehele jaar gerekend.

Schaduwval: Schaduw kan de opbrengst van een pv-systeem flink onderuit halen. Belangrijk is daarom goed te bekijken of er ook schaduwval op de panelen voordoet, en dan met name in de zomer. In de wintermaanden is dit niet heel erg omdat de energie van de zon dan om z'n minst is. Voor paneelopstellingen op het platte dak is het belangrijk dat de panelen niet in elkaars schaduw staan.

Daglicht: Daglicht bestaat uit direct zonlicht en indirect, diffuus licht. Direct zonlicht heeft meer energie dan indirect licht. Een zonnepaneel geeft dus meer elektriciteit als het optimaal op de zon is gericht. Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energie installaties nog steeds elektriciteit. 

Oriëntatie van het zonnepaneel: De opbrengst van een zonnepaneel hangt af van de instraling die het zonnepaneel op kan vangen. Die wordt niet alleen bepaald door de intensiteit van het invallend licht, maar ook van de hellingshoek, temperatuur en oriëntatie van een zonnepaneel. Van belang hierbij zijn de hellingshoek en de oriëntatie. Aangezien de zon en de aarde draaien, verschilt de optimale situering per locatie. In Nederland wordt de maximale opbrengst op jaarbasis gehaald met een paneel dat recht op het zuiden is gericht onder een hoek van 36°.

Reflectie: Door reflectie van de zon op de panelen gaat gemiddeld 3% verloren. Wel worden er tegenwoordig panelen ontwikkeld met speciaal glas en anti-reflectie coating waardoor dit verlies tot een minimum wordt gebracht.

De Omvormer

Wat is een omvormer:

De omvormer vormt het brein van het zonne-energiesysteem. Deze maakt het mogelijk om de zonnepanelen aan het electriciteitsnet te koppelen. Ze zetten gelijkstroom uit zonnepanelen om in de voor u bruikbare stroom uit het stopcontact. De omvormers moeten altijd op een geschikte plaats worden gemonteerd. Het liefst in een zo koel mogelijke omgeving, echter ook zo dicht mogelijk bij de panelen om zo min mogelijk verlies te krijgen.

Kiezen van de juiste omvormer:

Het is belangrijk de juiste omvormer te kiezen. Deze moet goed afgestemd zijn op het vermogen van de zonnepanelen. De juist geselecteerde omvormer verlengt de levensduur en verhoogt het rendement van het systeem. Om de juiste omvormer te selecteren berekenen wij de installatie voor elke specifieke situatie en dit zorgt voor maximale opbrengsten en een langere levensduur van de omvormer.

Werking omvormer:

Omvormers zijn veel meer dan alleen spanningsomzetters. Omvormers bewaken en controleren de zonne-energieinstallatie, optimaliseren de prestaties en verzamelen gegevens over het functioneren van het systeem. Bij netgekoppelde systemen verbreken omvormers indien nodig automatisch de verbinding met het openbare elektriciteitsnet om het systeem te beschermen tegen overbelasting.

Plaats van de omvormer:

De omvormers moeten altijd op een geschikte plaats worden gemonteerd. Dit is in een zo koel mogelijke omgeving. Ook is het belangrijk om de omvormer zo dicht mogelijk bij de panelen te plaatsen om zo min mogelijk verlies in de kabel tussen de panelen en de omvormer te krijgen. Wij beoordelen ter plaatse wat in uw geval de beste oplossing is.

SMA Sunnyboy 1-fase omvormer

De Sunnyboy SB is een trafoloze omvormer. Dit toestel is standaard voorzien van Wifi-technologie. Hij haalt mede door zijn schaduw-management een uitzonderlijk rendement (tot 97%). Het toestel beschikt over een ingebouwde Web User Interface waar de gegevens kunnen worden uitgelezen. Met zijn verschillende vermogensklassen (SB1.5 tot SB5.0) is het de ideale omvormer voor de wat kleine en middelgrote installaties.

SMA Tripower 3-fase omvormer

De sunny tripower is een omvormer welke de de stroom levert als 3-fasen krachtstroom. Bij wat grotere systemen kan dit de goede keus zijn zodat de stroom verdeelt wordt over meerdere stroomkringen. Op een 3-fasen omvormer kunnen over het algemeen dus meer panelen worden aangesloten dan op een 1-fase omvormer. Voor een 3-fasen omvormer moet u wel de beschikking hebben over een 3-fasen hoofdzekering maar dit kunt u altijd aanvragen bij de netbeheerder. De 3-fasen omvormers beginnen met een vermogen van 5.0 kW

Bisol zonnepanelen

Waarom voor BISOL kiezen

Uit verschillende testen van bestaande installaties is gebleken dat pv-installaties met Bisol zonnepanelen hogere opbrengsten genereren dan gebruikelijk. Door deze hogere opbrengsten heeft u de investering van uw zonnepanelen sneller terugverdiend. Daarnaast zorgt de lage degradatie van Bisol zonnepanelen ervoor dat deze ook op langere termijn efficiënt blijven presteren. 

Made in Europe

Door productie in Europa blijven de levertijden beperkt in vergelijk met geïmporteerde zonnepanelen. Hierdoor kunnen wij een betere dienstverlening aan de klanten geven. Tevens zijn met betrekking tot garanties de lijntjes kort en duidelijk. Dit is voor zowel ons als installateur van zonnepanelen als voor u een extra zekerheid. Het is zelfs mogelijk op tegen een kleine vergoeden de productgarantie van de panelen te verlengen naar 20 jaar.

Voorgesorteerde panelen

Alle zonnepanelen worden in de fabriek voorgesorteerd op het vermogen en dit wordt aan de achterzijde van het zonnepaneel weergegeven. Tevens hebben alle panelen een positieve vermogenstolerantie tot 5 Wattpiek. Hierdoor heeft u als klant altijd minimaal het vermogen dat het paneel aangeeft. 

25 jaar lineaire vermogensgarantie 

Gebruikelijk voor zonnepanelen is een vermogensafname van circa 20% van het vermogen na 25 jaar. Bisol hanteert een vermogensafname van maar 15% waardoor het paneel na 25 jaar maar liefst nog 85% van het vermogen opwekt. In het eerste jaar wordt minimaal 97% van het vermogen gegarandeerd. 

Lage degradatie

Bij TÜV verouderingstesten (simulatie van 20 jaar werking) komen Bisol zonnepanelen uitstekend uit de test en vertonen zelfs de laagste degradatie. Daar waar 5% wordt toegestaan door TÜV, hebben de BISOL zonnepanelen een degradatie van amper 0,5%.

De beste componenten van bekende fabrikanten

De kosten van een zonnepaneel zitten voor 90% in de materialen terwijl de arbeidskosten van een zonnepaneel verantwoordelijk is voor maar 4% van de kosten. De juiste keuze van kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen heeft dus direct effect op de kwaliteit, levensduur en prestatie van uw PV-installatie. 

Productie van een zonnepaneel 

De keuze van de onderdelen bij het maken van zonnepanelen heeft een onmiddellijke impact op de kwaliteit, levensduur, prestatie en financiële structuur van een zonne-installatie. De kost voor materialen is verantwoordelijk voor meer dan 90% van de paneelprijs (arbeidskost slechts voor 4%). Daarom is de paneelprijs meestal een goede indicatie van de kwaliteit van het paneel. Bisol past een strenge selectieprocedure toe waarbij componenten vooraf worden gecertificeerd en grondig getest. Hierdoor voldoen de panelen aan de belangrijkste internationale standaarden IEC 61215, Ed 2 en IEC 617360 en MCS.

Weerstand

De panelen worden getest op belasting en weerstand en weerstaan 900kg sneeuw en zijn bestand tegen hagelstenen van 25mm diameter die tegen 83 km/u vertikaal op het paneel inslaan.

Esthetisch

BISOL panelen zijn verkrijgbaar in verschillende visuele uitvoeringen zoals volledige zwarte “full black” uitvoeringen. Tevens heeft Bisol een Spectrum reeks met gekleurde cellen. Indien het esthetische aspect niet van toepassing is kan men ook kiezen voor een economisch polykristallijn zonnepaneel.

Diensten

  • Advies
  • Installatie
  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Storingsdienst
  • Vervanging

Bedrijfsgegevens

Bisschop Installatiebedrijf is actief sinds 1 januari 1984 en heeft momenteel 5 werknemers in dienst. Het bedrijf staat ingescheven bij de kamer van koophandel onder sbi-code 33123. Deze code staat voor "Reparatie en onderhoud van machines voor een specifieke bedrijfstak". De sector waarin Bisschop Installatiebedrijf valt is Industrie en de rechtsvorm is een vennootschap onder firma. De activiteiten worden omschreven als: Elektrotechnisch installateurs en reparateursbedrijf, het gasfitters- en waterfitters- en centrale verwarmingsbedrijf, landbouwmechanisatie. Koeltechnisch installatiebedrijf. Motorfietsreparatiebedrijf, in- en verkoop (detailhandel) van motoren.

Locatie

Prijsopgave

Ontvang gratis prijsopgaven van maximaal 4 zonnepanelen installateurs in de buurt


Ontvang